Aiemmat näyttelyt

Odotettavissa vaihtelevaa säätä – naistaiteilijoita Pekka Halosen vieraina

4.5.–27.8.2023

Halosenniemen kesänäyttely rakentuu sääilmiöihin liittyvien teemojen ympärille – on kuvauksia myrskyisistä taivaista poutapilviin, kesäpäivien pyykinpesusta kalastukseen, tunnelmallisia auringonlaskuja ja kuutamoita eri vuodenaikoina sekä talvimaisemia kirpeistä pakkasista suojasäähän. Näyttelyn on kuratoinut meteorologi Seija Paasonen yhdessä Halosenniemen museon kanssa.

Pekka Halosen vieraaksi on kutsuttu niin tunnettuja kuin tuntemattomammaksi jääneitä lahjakkaita naistaiteilijoita: Nina Ahlstedt, Emilia Appelgren, Helmi Biese, Fanny Churberg, Elin Danielson-Gambogi, Amélie Lundahl, Anna Sahlstén, Helene Schjerfbeck, Venny Soldan-Brofeldt, Ellen Thesleff, Ada Thilén, Emelie Wallenskiöld, Maria Wiik ja Victoria Åberg.

Myllykylän sinisilmäinen ja valkotukkainen – Maija Halonen 150 vuotta

25.1.–23.4.2023

Pekka Halosen puolison Maria (Maija) Mäkisen (1873–1944) syntymästä tulee ensimmäinen päivä tammikuuta 2023 kuluneeksi 150 vuotta. Halosenniemen näyttelyssä on esillä Pekka Halosen maalauksia yhteisen elämätaipaleen varrelta muun muassa Karjalalasta, Italiasta sekä Tuusulan näkymiä ja perhekuvia. Lisäksi esitellään Maijan henkilöhistoriaa.

Soiva Halosenniemi

11.10.2022–15.1.2023

Halosenniemen ateljeekodin huoneet täyttyvät suomalaisten muusikoiden valitsemista Pekka Halosen maalauksista ja näiden teosten ympärille suunnitellusta näyttelystä. Valitut maalaukset ovat toimineet muusikoille sävellys- ja sanoitustyön inspiraation lähteenä. Musiikin ja kuvataiteen yhteisvoimalla halutaan sekä muistuttaa talon monitaiteellisista perinteistä että taiteen voimasta ja tarpeesta tässä ajassa.

Taiteilijaelämää Halosenniemessä

8.3.–28.8.2022

Halosenniemen valmistumisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 120 vuotta. Pekka Halosen pitkältä taiteilijauralta olevien maalausten ohella näyttelyssä tuodaan esille talon runsasta alkuperäisesineistöä sekä kerrotaan elämästä taiteilijakodissa erilaisin nostoin, tarinoin ja valokuvin.

Suomen valtion stipendiaatteja, kippis siis! – Väinö Blomstedt Pekka Halosen vieraana

3.5.–29.8.2021

Näyttely juhlistaa Pekka Halosen ystävän, taiteilija Väinö Blomstedtin syntymän 150-vuotisjuhlaa. 

Taiteilijaelämää – Pekka Halosen Luminen rinne lasten silmin
12.–24.1.2021
Pekka Halosen rakastettu Luminen rinne -teos on ihastuttanut ihmisiä jo 120 vuoden ajan. Tuusulalaiset koululaiset tekivät klassikosta omia versioita ja niitä on esillä Halosenniemessä yhdessä alkuperäisen teoksen kanssa. Näyttelyssä on esillä myös muita Pekka Halosen maalauksia ja valokuvia perhealbumista. Näyttely ei ehtinyt avautua yleisölle, sillä Halosenniemi oli suljettuna koronarajoitusten vuoksi.

Metsän siimeksessä
15.9.–29.11.2020
Pekka Halonen, Fredrik Ahlstedt, Helmi Biese, Väinö Blomstedt, Antti Favén, Akseli Gallen-Kallela, Väinö Hämäläinen, Carl Jahn, Eero Järnefelt, Matti Karppanen, Berndt Lindholm, Hugo Simberg, Kim Simonsson, Ferdinand von Wright

Piirustuskoulusta maailmalle – Albert Gebhard Pekka Halosen vieraana
21.1.–6.9.2020
Halosenniemen näyttely "Piirustuskoulusta maailmalle" esittelee kultakauden taiteilijoiden Pekka Halosen ja Albert Gebhardin teoksia yhteisiltä opiskeluajoilta lähtien myöhäisempien vuosien piirroksiin ja maalauksiin. 

Taide pitkä, elämä lyhyt – Halosenniemen museo 70 vuotta
17.9.–8.12.2019
Halosenniemessä Suomen taiteen kultakausi on autenttisesti läsnä. Oma koti karunkauniilla kallioniemellä oli Pekka Haloselle ehtymätön inspiraation lähde. Halonen asui perheineen ateljeekodissaan Tuusulanjärven rannalla sen valmistuttua vuonna 1902 elämänsä loppuun asti. Nykyisin Halosenniemi on taiteilijakotimuseo, joka keskittyy asiantuntijana Pekka Halosen elämän ja taiteen tallennus-, tutkimus- ja näyttelytoimintaan. Näyttelyssä on esillä Halosen ja hänen aikalaistensa teoksia vuosien varrelta. Mukana on valokuvia taiteilijaperheen elämästä ja Halosenniemen vaiheista. Näyttely juhlistaa Tuusulan museon 70-vuotista taivalta, joka alkoi kun Tuusulan kunta osti Halosenniemen perikunnalta vuonna 1949.

Naisia tupa täynnä
– maalauksia naisilta kuin naisistakin
14.5.–8.9.2019
Kesällä Halosenniemi täyttyy naisista muuttuvissa rooleissa. He ovat loistavia taiteilijoita, malleja, innoittavia muusia, rakkaita vaimoja, lapsia – joskus viettelijättäriäkin. Pekka Halosen lisäksi näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Elin Danielson-Gambogi, Maria Wiik, Helene Schjerfbeck, Anna Sahlstedt, Amelie Lundahl, Fanny Churberg, Ellen Thesleff, Venny Soldan-Brofeldt, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Eero Järnefelt, Tyko Sallinen, Eero Nelimarkka.

Pyhät on pihlajat pihalla
Pekka Halosen maisemamaalauksia
22.1.–5.5.2019
Pekka Halonen (1865–1933), Suomen kultakauden keskeinen taiteilija, on tunnettu ennen kaikkea suomalaisen luonnon kuvaajana. Luonto edusti Haloselle jotain ikuista ja pyhää – pysyvyyttä muuttuvassa maailmassa. Näyttelyn maisemamaalausten keskiössä ovat Pekka Halosen pihlaja-aiheet, joita hän kuvasi koko uransa ajan.

Sanoinkuvaamatonta!
11.9.–9.12.2018
WSOY 140 vuotta

Talonpojista taiteilijoiksi
2.5.–2.9.2018
Pekka Halonen, Antti Halonen, Eemil Halonen, Heikki Halonen ja Arttu Halonen

Kevättä rinnassa
6.2.–22.4.2018
Pekka Halonen, Ellen Thesleff ja Rut Bryk

Taide elää
12.9.2017-28.1.2018
Taide ja kulttuuri elävät edelleen vahvana Tuusulassa kunnan omissa ja useissa talletuskokoelmissa. Näyttelyyn on koottu eri kokoelmien helmiä Pekka Halosen seuran, Aune Laaksosen Taidesäätiön, Amerin Kulttuurisäätiön, L-G Norströmin säätiön sekä kunnan omista kokoelmista.

Into, toivo, rohkeus
2.5.-3.9.2017
Tuusulanjärven ympäristöön syntynyt ainutlaatuinen poikkitaiteellinen taiteilijayhteisö oli voimakkaasti mukana luotaessa kansallista identiteettiä 1800-luvun lopulla. Taiteilijat rakensivat suomalaisuutta rohkeasti, mieli intoa ja toivoa täynnä. Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Venny Soldan-Brofeldt, Akseli Gallen-Kallela, Albert Edelfelt, Maria Wiik, Albert Gebhard ja Helmi Biese.

Kotien taideaarteita
17.1.-23.4.2017
Keski-Uudenmaan alueen kotien kätköistä taidetta 1880-1930-luvuilta. Esillä teoksia Pekka Halosen, Eero Järnefeltin, ja Venny Soldan-Brofeldtin, Elin Danielson-Gambogin, Ellen Thesleffin, Helene Schjerfbeckin ja Väinö Hämäläisen tuotannosta.

Hyvä hiljaisuus
13.9.-11.12.2016
Kiireen keskellä on hyvä pysähtyä ja nauttia elämästä. Taiteilijat ovat kuvanneet mieltä rauhoittavia luontonäkymiä ja arjen askareita, jotka puhuttelevat meitä nykyisinkin.

Kesän taikaa - Pekka Halosen ja aikalaisten taidetta
3.5.-4.9.2016
Kevään ensisilmujen jälkeen luonto herää kesään kukoistaen vehreänä. Monet taiteilijat ovat tehneet upeiden kesäisten maisemien - helteisten tai sateisten ohella maalauksia, joissa kuvataan myös kesään kuuluvia tapahtumia - arkea ja juhlaa. Niissä maalaisyhteisön kesäpäivät täyttyivät työllä, herrasväki on voinut viettää kesäänsä enemmän retkeillen ja luonnosta nauttien. Lapset kirmailevat auringossa ja rie-muitsevat vedestä ja uimisesta. Pyykkiä kuivatettiin niin maalla kuin kaupungissakin, juhannuskokoille keräännyttiin viettämään kesän valoisinta aikaa, tanssittiin ja leikittiin. Taiteilijat ovat nähneet ja kuvanneet kesää monin eri tavoin. Sama aurinko paistaa kaikille.

Tunnelmapaloja Halosenniemessä
1.1.-24.4.2016
Pekka Halosen taidetta ja perheen elämää Halosenniemessä. Upean taiteilijakodin ohella nähtävil-lä on Halosen maalauksia ja grafiikkaa vuosien varrelta. Mukana on myös Halosenniemen nuoremman sukupolven eli tyttären Marja Halosen ja hänen puolisonsa Ahti Miehon maalauksia.

Sointuja siveltimellä
8.9.-8.12.2015
Kultakauden taiteilijoille musiikki oli tärkeä inspiraation lähde ja osa elämää. Esillä on musiikkiaiheisia maalauksia kanteleensoitosta aina sävelten siivittäminä maalattuihin luontoaiheisiin - metsien huminaan ja koskien kuohuntaan. Taiteilijoina muun muassa Pekka Halonen, Eero Järnefelt ja Akseli Gallen-Kallela.

Luonnonlyyrikko - Pekka Halonen 150 vuotta
2.6.-30.8.2015
Suomen kultakauden kärkinimiin kuuluva Pekka Halonen tunnetaan upeista maisemistaan, varsinkin hienoista talvimaalauksistaan. Näyttelyssä on esillä luonnonkuvauksia eri aikakausilta, mutta myös varhaiskauden kansankuvauksia, joilla Halonen tuli tunnetuksi.

Sateenvarjojen leikki
2.6.-30.8.2015
Tero Annanollin yhteisötaideteos Halosenniemen puutarhassa. Teos rakennetaan pitkin vuotta kerätyistä sateenvarjoista, joiden rakenteeseen kiinnitetään aurinkokennoilla toimivia led-valaisimia. Valaistus luo kesäyön hämyyn ja syksyn pimeyteen puutarhamaista tunnelmaa. Yleisö pääsee ohjatusti jatkamaan teosta.

Terve mieheen! Akseli Gallen-Kallela Pekka Halosen vieraana
10.2.-24.5.2015
Radikaali oman tiensä kulkija Akseli Gallen-Kallela oli vakaampimieliselle Pekka Haloselle läheinen taiteilijatoveri. Opiskeluvuosien aikana syntynyt ystävyys kesti läpi elämän. Näyttelyssä on esillä molempien taiteilijoiden teoksia nuoruuden kokeiluista aina kypsään taiteilijuuteen.

Pyhäpäivä Halosenniemessä
6.12.2014-1.2.2015
Halosenniemi hiljentyy joulun aikaan ja sydäntalveen. Talon lämpimässä ilmapiirissä voi aistia pyhäpäivän rauhaa ja kuulla joulun tarinoita. Esillä on Pekka Halosen klassikkoteos Pyhäpäivä uudistalossa vuodelta 1894 sekä muita kokoelmien aarteita varhaisista kansankuvauksista myöhäiskauden seestyneisiin luontonäkymiin.

Yö ja päivä
23.9.-30.11.2014
Kesien yöttömät yöt, kauniit kirkkaat suvipäivät vastakohtinaan talven kuutamonhohteiset näkymät välittyvät kultakauden taiteilijoiden tunnelmallisissa pohjoisen luonnon erityisyyttä korostavissa maalauksissa.

Lunta ja kirsikankukkia
27.5.-14.9.2014
Japonismi Pekka Halosen ja aikalaisten taiteessa. Pariisissa 1800-luvun lopulla suomalaiset kultakauden taiteilijat saivat vaikutteita Eurooppaan jo aiemmin tulleesta japanilaisuuden aallosta. Viuhkat, kimonot tai luonnon ornamentiikka näkyvät 1800-luvun lopulla useissa suomalaisten tekemissä maalauksissa. Japonismi vaikutti taiteen ilmaisutapoihin kuten teosten korkeaan ja kapeaan muotoon, kakemonoon, sekä sommittelun epäsymmetriaan ja lintuperspektiivin käyttöön.

"Katsoppas tuota lahdelmaa!" - Halosenniemi, Pekka Halosen taiteilijakoti ja innoituksen lähde
21.1.-18.5.2014
Tuusulan Rantatielle rakennettu koti loi ainutlaatuiset puitteet Pekka Haloselle, suurperheen isälle ja maalarimiehelle. Halosenniemessä syntyivät monet rakastettavat kotipiirin sekä luonnon kuvaukset.

”Lunta tupaan” - talvimaisemia
8.10.2013-12.1.2014
Pekka Halonen oli mestarillinen talvenkuvaaja. Hän onkin syöpynyt suomalaisten sydämiin nimenomaan talvimaisemillaan. 

Puutarhajuhlat
15.6.-29.9.2013
Rehevien puutarhojen väriloisto on saanut taiteilijat innostumaan kautta aikain. He ovat kuvanneet paitsi hersyvää puutarhaa hedelmällisine satoineen, niin myös puutarhan parissa ahkeroivia tai siellä elämästä nautiskelevia ihmisiä. Halosenniemen puutarhasta rönsyilee useita tapahtumia pitkin kesää. Pekka Halosen ohella Halosenniemessä juhlivat Albert Edelfelt, Amélie Lundahl, Eero Järnefelt, Elin Danielson-Gambogi, Ellen Thesleff, Helene Schjerfbeck, Hugo Simberg, Magnus Enckell, Maria Wiik, Rachel Ruysch (väit.), Santeri Salokivi, Victor Westerholm sekä Tuusulalaiset nykytaiteilijat Eero Lintusaari Silja Puranen.

Albert König Pekka Halosen vieraana
15.5.-9.6.2013
Saksalaisen taidemaalarin Albert Königin (1881-1944) maalauksia. Näyttelyn teokset ovat lainassa Albert König -museosta Tuusulan ystävyyskunnasta Cellestä.

Pekka Halonen - Tuusulan mestari
22.1.-12.5.2013
Pekka Halonen on yksi 370-vuotiaan Tuusulan kunnan maineikkaista taiteilijoista. Halonen, Tuusulan Rantatien ainutlaatuisen taiteilijayhteisön jäsen, teki Tuusulaa tunnetuksi lukuisin loistavin maalauksin, mutta myös rakentamalla upean taiteilijahuvilan, joka on ollut kiinnostava matkailunähtävyys jo yli sadan vuoden ajan.

Oma tupa, oma lupa
10.10.2012-13.1.2013
Pekka Halosen ja hänen perheensä elämää 110 vuotta täyttävässä upeassa taiteilijahuvilassa. Halosenniemen iso ateljee toimi taiteilijan työtilana ollen samalla myös sekä perheen että koko taiteilijayhteisönkin olohuoneena. Esillä on Halosen maalauksia kotinurkilta.

Ihana Italia
6.6.-30.9.2012
Pekka Halosen ja taiteilijatovereiden Italian matkat ja niiden vaikutus taiteeseen 1800-1900 -lukujen vaihteessa. Esille tulee Pekka Halosen taiteen lisäksi runsas joukko Italiasta aiheensa saaneita maalauksia mm. Ellen Thesleffiltä, Magnus Enckelliltä ja Hugo Simbergiltä.

Sigrid Schauman Pekka Halosen vieraana
25.1.-27.5.2012
Pekka Halosen (1865-1933) ja Sigrid Schaumanin (1877-1979) maisemia ja muotokuvia. Schauman teki harvinaisen pitkän uran taidemaalarina ja -kriitikkona. Värin ja valon tutkiminen välittyy palettiveitsellä muotoiltujen rosoisten maalikerrosten kautta.

”144 ruutua” - taidetta ja elämää Halosenniemessä
7.9.2011-15.1.2012
Pekka Halosen taidetta ja perheen elämää Halosenniemen taiteilijakodissa. Taiteilijakodin ateljeen ikkunassa on yhteensä 144 ikkunaruutua, joista näkyvät samat maisemat - pensaat, männyt, poukamat - kuin Halosen maalauksissa.

Pinnan alla
4.5.-28.8.2011
Pekka Halonen, Eero Järnefelt ja Akseli Gallen-Kallela

Musta Ukko
9.2.-24.4.2011
Kari Suomalainen Halosenniemen vieraana

Tupatöllin tarinoita
23.10.2010-30.1.2011
Pekka Halosen maalauksia, grafiikkaa, piirroksia ja perhealbumin valokuvia.

Pystymetsän Pekka
17.4.-17.10.2010
Pekka Halosen tuotantoa pitkän taiteilijauran varrelta. Talonpoikaisesta kodista lähtöisin ollut Halonen oli taiteellisesti lahjakas ja nousi ahkeralla työllä ja tinkimättömällä asenteella Suomen taiteen huipulle.

Tupatöllin tarinoita
23.1.-11.4.2010
Pekka Halosen teoksia eri aikakausilta ja aihepiireistä - varhaistuotannon vaikuttavista kansankuvauksista aina Tuusulassa maalattuihin intiimeihin luonnonkuvaelmiin

Yömetsä
16.9.2009-17.1.2010
Milla Toivanen Halosenniemen vieraana

Askel maisemaan
28.4.-30.8.2009
Vanhemman ja uudemman taiteilijasukupolven näkökulmia maisemasta ja luonnosta. Mm. Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg, Risto Suomi, Kristian Krokfors ja Aino Favén

Tikanojan taidekodin kokoelmia
7.2.-19.4.2009
Vaasalaisen kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877-1964) kokoelmasta esillä taidetta kultakaudelta ja 1900-luvun ensivuosikymmeniltä. Fanny Churberg, Maria Wiik, Victor Westerholm, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Eemu Myntti, Eero Nelimarkka ja Arvi Mäenpää.

Abrakadabra
19.9.2008-1.2.2009
Anna-Maria Osipow Halosenniemen vieraana

VÄRI ELÄÄ!
14.5.-31.8.2008
Pekka Halonen, Väinö Blomstedt, Albert Gebhard, Elin Danielson-Gambogi, Akseli Gallen-Kallela, Eero Järnefelt ja Albert Edelfelt.

Sibelius on POP! 
28.2.-4.5.2008
Petri Petrie Halosenniemen vieraana 

Sielun peili 
20.11.2007-27.1.2008
Pekka Halosen koruton ja rehellinen Suomi-kuva

Tupatöllin tarinoita II
25.9.-11.11.2007
Halosenniemen puutarha ja 30-vuotias Pekka Halosen seura

"Koira ulvoo kuuta"
15.5.-16.9.2007

Tupatöllin tarinoita I
26.1.-6.5.2007
Halosenniemen emäntä Maija Halonen  

Nuoren Suomen piiri kokoontuu Halosenniemessä
10.10.2006-14.1.2007 
Pekka Halonen, Väinö Blomstedt, Albert Gebhard, Eero Järnefelt, Akseli Gallen-Kallela, Louis Sparre, Helmi Biese, Anna Sahlsten, Venny Soldan-Brofeldt, Elin Danielson-Gambogi, Eino Leino, Juhani Aho, J. H. Erkko ja Jean Sibelius

Tupatöllin tarinoita 
16.9.-1.10.2006
Pekka Halosen taidetta museon omista kokoelmista

Kesähelteellä
17.5.-10.9.2006
Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Maria Wiik, Amélie Lundahl, Elin Danielson-Gambogi, Helene Schjerfbeck ja Albert Edelfelt

Tupatöllin tarinoita
3.2.2006-7.5.2006

Lankomiehet
19.11.2005-1.6.2006
Pekka Halonen ja Väinö Hämäläinen

Valokuvaaja Hannu Pakarinen Halosenniemen vieraana
10.9.-13.11.2005

Taiteen heijastuksia
3.5.-4.9.2005
Äänten kaikuja, luonnon kuvajaisia

Taiteilijaelämää Halosenniemessä
29.1.-24.4.2005

Voimaa ja väriä
11.9.2004-23.1.2005
Reidar Särestöniemi Halosenniemen vieraana

Maistuupa hyvältä!
7.5.-5.9.2004

Pinaatista pakkasiin
22.11.2003-29.2.2004
Pekka Halosen vuodenajat

Taiteilijaelämää Halosenniemessä
6.3.-2.5.2004

Matkalla
13.9.-16.11.2003
Hannu Kauppi Halosenniemen vieraana  

”Nyt meilläkin on tyttö!” 
10.5.-31.8.2003 

Ritva ja Olavi Kaurasen taidekokoelma
29.3.-4.5.2003 

Taiteen voimalla
6.9.2002-23.3.2003
Suomen historian käännekohtia

Koboltinsinistä, kadmiumkeltaista
25.5.-1.9.2002
Pekka Halonen, Verner Thomé ja Rafael Wardi

Pieniä kohtauksia
1.3.-19.5.2002
Riitta Nelimarkka Halosenniemen vieraana

Jäniksen Jäljillä
24.11.2001-24.2.2002
Pekka Halosen maisemamaalauksia

Taiteilijaelämää Halosenniemessä
8.9.-18.11.2001

Pappi, lukkari, talonpoika, kuppari
12.5.-2.9.2001
Pekka Halonen, Juho Rissanen ja Eero Nelimarkka - kolme kansankuvaajaa kansan keskuudesta

Hiljainen kauneus
10.3.-6.5.2001
Hilda Flodin Halosenniemen vieraana

Sata vuotta sitten
9.12.2000-4.3.2001

Taiteilijaelämää Halosenniemessä
9.9.-3.12.2000
Eero Lintusaari ja Silja Puranen Halosenniemen vieraina

Kotini-Mitt hem - pohjoismaisia taiteilijakoteja
6.5.-3.9.2000
Pekka Halonen, Venny Soldan-Brofeldt, Eero Järnefelt, Elin Danielson-Gambogi, Victor Westerholm, Anders Zorn, Carl Larsson, prinssi Eugen, Michael ja Anna Ancher, P.S.Krøyer

Taiteilijaelämää Halosenniemessä 
7.3.-5.5.2000
Maijan ja Pekan puutarhassa

”Minun Louvreni!”
27.11.1999-5.3.2000
Pekka Halosen taidetta kotomaisemista

Taiteilijaelämää Halosenniemessä
7.9.-26.11.1999
Matti Visanti Halosenniemen vieraana

Alla Pohjantähden - kolmen aikakauden luontokuvaajat
8.5.-5.9.1999
Magnus ja Ferdinand von Wright, Johan Knutson, Akseli Gallen-Kallela, Eero Järnefelt, Pekka Halonen, Osmo Rauhala, Risto Suomi

Taiteilijaelämää Halosenniemessä 
2.3.-7.5.1999
Pekka Halosen maalauksia ja grafiikkaa

Hiljaisuus
28.11.1998-28.2.1999       
Pekka Halosen sielun maisemat

Taiteilijaelämää Halosenniemessä 
3.11.-27.11.1998
Pekka Halosen maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia perhealbumista

Solmujen salat - kunnianosoitus esiäideille
6.9.-1.11.1998
Ryijyjä professori Eero Variksen kokoelmasta ja Pekka Halosen teoksia

Hurmos ja harmonia - vastakohtien 1920-luku
12.5.-30.8.1998
Alvar Cawén, Marcus Collin, Pekka Halonen, Tyko Sallinen, Ellen Thesleff

Taiteilijaelämää Halosenniemessä
5.3.-3.5.1998                     
Pekka Halosen maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia perhealbumista

Puolesta hengen, heimon ja maan
29.11.1997-1.3.1998
Pekka Halonen kansankuvaajana

Yhdessä - taiteilijayhteisön toinen sukupolvi
5.9.-23.11.1997
Martta Wendelin, Laura Järnefelt, Marja Halonen Halosenniemessä

Taide, Ystävyys, Elämä! 
25.4.-31.8.1997
Pekka Halonen, Eero Järnefeldt, Venny Soldan-Brofeldt, Jean Sibelius, Juhani Aho ja Eino Leino

Taiteilijaelämää Halosenniemessä 
4.3.-20.4.1997
Pekka Halosen maalauksia, grafiikkaa, piirroksia ja valokuvia perhealbumista sekä Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden vaihtuvia näyttelyitä:
4.-16.3.          Maalauksia - Tauri Oksala
18.-31.3.        Taidegrafiikkaa - Petra Heikkilä, Susanna Hoikkala, Seppo Innanen, Pirjo Kankkonen, Eija Saukonoja, Maria Taljo, Nina Toivanen, Terttu Ylipahka
1.-20.4.          Tuusula-projekti: Julisteita ja esitteitä - Graafisen suunnittelun opiskelijat

Kauneuden etsintää
23.11.1996-2.3.1997
Pekka Halosen maisematutkielmia 1890-1932

Taiteilijaelämää Halosenniemessä 
3.9.-19.11.1996
Pekka Halosen maalauksia, grafiikkaa, piirroksia sekä valokuvia perhealbumista

Helsinki - Pariisi - Firenze  - suomalaisen taiteilijan tie 
1.5.-1.9.1996
Halonen, Blomstedt, Gebhard, Danielson-Gambogi. Pekka Halosen nuoruuden ja opiskeluajan tuotantoa vierainaan opiskelijaystävänsä Väinö Blomstedt, Albert Gebhard ja Elin Danielson-Gambogi.

Taiteilijaelämää Halosenniemessä
5.3.-24.4.1996

Pekka Halosen Lumenvaltakunta 
17.11.1995-3.3.1996
Taiteilijan talvimaalauksia nuoruuden ensimmäisistä teoksista tuotteliaiden vuosien suurtöihin.

5.9.-16.11.1995
Pekka Halosen maalauksia, tuusulalaisten lasten piirroksia ja valokuvia Pekka Halosen kodista ja maalauksesta ”Tomaatteja”. Esillä myös valokuvia Halosenniemen asukkaista ja heidän elämästään

Pyhä veljeys
6.5.-31.8.1995
Akseli Gallen-Kallela, Eero Järnefelt ja Pekka Halonen

Taiteilijaelämää Halosenniemessä
9.3.-4.5.1995
Perusnäyttely Pekka Halosen maalauksista

Talvi Halosenniemessä
19.11.1994-28.2.1995
Pekka Halonen ja Martta Wendelin

Taiteilijaelämää Halosenniemessä
1.9.-18.11.1994

Kahden Karjalan kuvat 
30.4.-31.8.1994
Myllykylän vävyt Pekka Halonen ja Väinö Hämäläinen

Värin iloa
15.5.-31.8.1993
Pekka Halosen taidetta 1909-1915

Maa ja kansa elää 
2.5.-31.8.1992
Pekka Halonen ja suomalaisuus