Hiihtolomaviikolla Halosenniemeen

15.02.2017

Halosenniemi pohjoisestaTuusulanjärven rannalla sijaitseva Pekka Halosen hirsinen ateljeekotimuseo Halosenniemi on tällä hetkellä näyttämönä Kotien taideaarteet -näyttelylle. Hiihtolomaviikolla on tarjolla lapsiperheille suunnattuja yleisöopastuksia. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12–17.

Halosenniemen aarteita – toiminnallinen opastus lapsiperheille järjestetään tiistaina 21.2. ja torstaina 23.2. klo 13. Opastetulla kierroksella tutkitaan aarteita, jotka ovat päätyneet Pekka Halosen maalauksiin ja samalla kuullaan taiteilijan omille lapsilleen kertomia tarinoita.

Juhlavuosi näkyy näyttelyssä

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden valtakunnallinen teema on "Yhdessä", jonka mukaisesti on Halosenniemen vuoden 2017 ensimmäinen näyttely Kotien taideaarteita on tehty yhdessä lähialueen asukkaiden kanssa ja heidän avustuksellaan. Yksityiskotien seiniltä on saatu esille teoksia muun muassa Pekka Halosen, Eero Järnefeltin, Väinö Hämäläisen, Ellen Thesleffin, Elin Danielson-Gambogin, Helene Schjerfbeckin ja Venny Soldan-Brofeldtin tuotannosta.

Esillä olevat noin 70 teosta on kerätty yksityiskodeista Tuusulasta, Keravalta ja Järvenpäästä. Lisäksi esillä on joitain Ainolasta lainattuja Jean Sibeliuksen kotiin kuuluvia maalauksia sekä Halosenniemen museon omia teoksia. Näyttelyssä haluttiin tuoda suurelle yleisölle esille teoksia, jotka eivät kenties koskaan ole olleet julkisesti näytteillä, ja jonka luo yleisöllä ei ole ollut pääsyä. Esillä on mm. Eero Järnefeltin maalaama muotokuva Kellokosken viimeisestä ruukinpatruunasta Carl Fredrik Carlanderista. Kotien taideaarteet -näyttely on esillä 23.4. asti.

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 040 314 3466
halosenniemi@tuusula.fi
www.halosenniemi.fi
Avoinna ti–su klo 12–17

Museon pääsymaksut:
aikuiset 8 € / eläkeläiset, opiskelijat 6 € / lapset (7–17 v.) 2 € sekä Museokortilla.

Takaisin


Netland-tuotantoa