Ajankohtaista

Ryijyn tie kansannaisten käsistä taiteilijoille -luento Halosenniemessä

22.03.2023

Halosenniemen ”Myllykylän sinisilmäinen ja valkotukkainen – Maija Halonen 150 vuotta” -näyttelyn oheisohjelmana järjestetään luento suomalaisten ryijyjen historiasta. Ulla Karsikas Suomen Käsityön Ystävistä luennoi aiheella ”Ryijyn tie kansannaisten käsistä taiteilijoille” torstaina 13.4.

Lue lisää

Vahvojen tunteita keväällä Halosenniemessä Minä elän! -klubeilla

06.03.2023

Ainutlaatuiset Minä elän! -klubit tarjoilevat huikeita kulttuurielämyksiä Halosenniemessä tänä keväänä, kun ateljeekodin sali täyttyy maalaustaiteen lisäksi esittävästä taiteesta.

Lue lisää

Tuusulan museon yleisötyön tiimissä henkilöstömuutoksia

02.03.2023

Tuusulan museon uudeksi museolehtoriksi on valittu filosofian maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Susanna Hemmilä-Peltonen. Susanna aloitti työt 26.2.2023. Pitkäaikainen museolehtori Aino Malminen siirtyi uusiin tehtäviin Hotelli- ja ravintolamuseoon tammikuussa.

Lue lisää

Miten Myllykylän Maikusta tuli iäti uskollinen Maija? – Kirsti Mannisen luento Halosenniemessä

23.02.2023

Kirjailija Kirsti Mannisen luennoi Halosenniemessä Naistenpäivänä 8.3. taidemaalari Pekka Halosen puolisosta Maija Halosesta. ”Mikä minusta tullee”, pohti nuori Maija Mäkinen jo varhain aavistamatta, että hänestä oli tuleva Pekka Halosen vaimo ja innoittaja, Halosenniemen kulttuurikodin monitaitoinen emäntä ja suurperheen äiti. Kirsti Manninen on tutustunut Tuusulan museon lahjoituksena saamaan uuteen arkistoaineistoon, jossa on muun muassa Maijan ja hänen läheistensä kirjeitä. Ne avaavat aivan uusia näkökulmia hänen elämäänsä.

Lue lisää

Virtuaali-Tuusula -sivuston uusi versio julkaistu

21.02.2023

Virtuaali-Tuusula -sivuston uudistettu versio julkaistaan tiistaina 21.2. Tuusulan museon ylläpitämän sivuston verkko-osoite on www.virtuaalituusula.fi. Sivuston käytettävyyttä ja sen toimivuutta eri mobiililaitteilla on parannettu, sisältöjä on päivitetty ja kuvia lisätty runsaasti.

Lue lisää

Vietä talvisia hetkiä Tuusulassa – vinkit talvilomaviikolle

17.02.2023

Tuusulassa tapahtuu talvilomaviikolla. Poimi parhaat vinkit ja nauti liikunnan ja retkeilyn iloista, kulttuurista sekä erilaisista tapahtumista. 

Lue lisää

1 2 3 4