Halosenniemessä 8.2. taiteilijavieraana Kim Simonsson

31.01.2024

”Haaveita ja näkyjä – nykytaidetta Nelimarkka-Rahastosta” -näyttelyn taiteilijoista Halosenniemeen saapuu vieraaksi kuvanveistäjä Kim Simonsson torstaina 8.2. klo 18. Hän avaa näyttelyssä esillä olevan veistoksensa ”Keiju” taustoja ja yleisöllä on myös mahdollisuus keskustella taiteilijan kanssa.

Halosenniemen näyttelyssä Simonssonin valkoiseksi lasitetussa veistoksessa ”Keiju II” näkyy usko satuolentoihin. Lapsella on lasiset silmät, joilla hän tarkkailee intensiivisesti kädessään seisovaa kultaista keijua. Katse on valpas ja viaton kuin eläimellä, kuten taiteilija on itse todennut. Simonsson on taiteillut lapsista ja eläimistä futuristisia hahmojaan toista vuosikymmentä.

Kim Simonsson, Keiju II, keramiikka, lasi, kulta, Nelimarkka-Rahasto

Kim Simonsson, Keiju II, keramiikka, lasi, kulta, Nelimarkka-Rahasto

Tuusulassa Kim Simonssonin kädenjälki tulee näkymään tulevan Tuusulanjärven kampuksen edustalla. Pihapiiriin saapuvat vastaanottaa yli kahden metrin korkuinen teos ”Koululainen”. Näyttävä teos toteutetaan pronssista, ja se saa alleen puolitoistametrisen jalustan.

Haaveita ja näkyjä -näyttelyn viimeinen taiteilijatapaaminen on maaliskuussa naistenpäivänä 8.3., jolloin puheenvuoro on Nelimarkka-Rahaston hallituksen jäsenellä, professori, kuvataiteilija Riitta Nelimarkalla.

Taiteilijatapaamiseen on museon sisäänpääsymaksu ja Museokortilla ja Kaikukortilla pääsee ilmaiseksi.

Halosenniemessä on esillä Haaveita ja näkyjä -näyttelyn värikkäät ja monitulkintaiset nykytaiteen teokset Nelimarkka-Rahaston kokoelmasta. Näyttely tuo yhteen unelmia elämästä, matkahaaveita tuntemattomaan, toivoa perheistä ja elämänviisauksien etsintää vanhoista kulttuureista. Teoksia on esillä yli kolmeltakymmeneltä taiteilijalta, muun muassa Stiina Saaristolta, Veikko Mylleriltä, Kim Simonssonilta, Emma Ainalalta, Tommi Toijalta, Jarmo Mäkilältä ja Marja Sunalta. Mukana on myös Halosenniemen isännän Pekka Halosen teoksia.

Haaveita ja näkyjä – nykytaidetta Nelimarkka-Rahastosta
31.10.2023–21.4.2024

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6, Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi

Avoinna
ti–su klo 12–17

Pääsymaksut
10/8/0 €
Museokortti
Kaikukortti

Takaisin