Halosenniemessä 8.3. naistenpäivän taiteilijavieraana Riitta Nelimarkka

27.02.2024

”Haaveita ja näkyjä – nykytaidetta Nelimarkka-Rahastosta” -näyttelyn taiteilijavieraana on naistenpäivänä 8.3. klo 18 taiteilija, professori DA Riitta Nelimarkka. Hänen aiheenaan on ”Oma katse”, jossa hän avaa taiteen merkitystä sekä katsojan että tekijän näkökulmasta, toimien samalla taitavana havainnoitsijana taiteen monimuotoisessa maailmassa. Yleisöllä on myös mahdollisuus keskustella taiteilijan kanssa.

Riitta Nelimarkka ja Minna Tuominen

Taiteilija Riitta Nelimarkka ja Haaveita ja näkyjä -näyttelyn kuraattori Minna Tuominen avajaistunnelmissa Halosenniemessä

Riitta Nelimarkka tunnetaan monipuolisena taiteilijana grafiikan, taidetekstiilien, maalausten ja animaatioelokuvien saralla. Hän on myös Nelimarkka-Rahaston hallituksen jäsen vastaten säätiön taidehankinnoista.

Halosenniemen Haaveita ja näkyjä -näyttelyn värikkäät ja monitulkintaiset nykytaiteen teokset ovat Nelimarkka-Rahaston kokoelmasta. Näyttely tuo yhteen unelmia elämästä, matkahaaveita tuntemattomaan, toivoa perheistä ja elämänviisauksien etsintää vanhoista kulttuureista. Teoksia on esillä yli kolmeltakymmeneltä taiteilijalta, muun muassa Stiina Saaristolta, Veikko Mylleriltä, Kim Simonssonilta, Emma Ainalalta, Tommi Toijalta, Jarmo Mäkilältä ja Marja Sunalta. Mukana on myös Halosenniemen isännän Pekka Halosen teoksia.

Taiteilijatapaaminen – Riitta Nelimarkka
pe 8.3. klo 18
Aiheena ”Oma katse”, jossa Nelimarkka avaa taiteen merkitystä sekä katsojan että tekijän näkökulmasta.
Taiteilijatapaamiseen on museon sisäänpääsymaksu tai Museokortilla ilmaiseksi.

Haaveita ja näkyjä – nykytaidetta Nelimarkka-Rahastosta
31.10.2023–21.4.2024

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6, Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi

Avoinna ti–su klo 12–17

Pääsymaksut 10/8/0 €, Museokortilla ja Kaikukortilla ilmaiseksi.

Takaisin