Halosenniemi
Takaisin ylös

Hip-hip-hurraa! – juhlavuoden luento Halosenniemessä

29.05.2017

Anna-Maria Wiljanen. Kuva Matias UusikyläHalosenniemen "Into, toivo, rohkeus" -näyttelyn luentosarjassa kuullaan torstaina 1.6. klo 18 UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiön toiminnanjohtaja FT Anna-Maria Wiljasen luento. Hän kertoo taiteilijaelämän ihanuudesta ja ihmissuhdekoukeroista Tuusulan taiteilijayhteisössä ja Önningebyn taiteilijasiirtokunnassa.

Taidetta, tiivistä yhdessäoloa ja juhlia henkeäsalpaavan kauniissa ympäristöissä! Yhdessäolo johti romansseihin, mutta siihen liittyi myös paljon draamaa. Luento käsittelee tekijöitä, joiden ansiosta taiteilijaelämä Tuusulassa ja Önningebyssä houkutteli niin monia taiteilijoita. Luennolla syvennytään myös Tuusulan taiteilijayhteisön ja Önningebyn taiteilijasiirtokunnan yhtäläisyyksiin ja eroavaisuuksiin sekä niiden merkitykseen suomalaiseen taiteeseen.


Hip-hip-hurraa!
to 1.6. klo 18 Taiteilijaelämän ihanuutta ja ihmissuhdekoukeroita Tuusulan taiteilijayhteisössä ja Önningebyn taiteilijasiirtokunnassa. FT Anna-Maria Wiljanen, UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiön toiminnanjohtaja
Museon pääsylipun hinnalla: aikuiset 8 € / eläkeläiset, opiskelijat 6 € /lapset (7–17 v.) 2 € sekä Museokortilla.

Into, toivo, rohkeus
2.5.–3.9.2017
Tuusulanjärven ympäristöön syntynyt ainutlaatuinen poikkitaiteellinen taiteilijayhteisö oli voimakkaasti mukana luotaessa kansallista identiteettiä 1800-luvun lopulla. Taiteilijat rakensivat suomalaisuutta rohkeasti, mieli intoa ja toivoa täynnä. Näyttelyn taitelijoita ovat mm. Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Venny Soldan-Brofeldt, Maria Wiik, Akseli Gallen-Kallela, Albert Edelfelt, Helmi Biese ja Albert Gebhard.

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 09 8718 3466, 09 8718 3465
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi

Avoinna
1.5.–3.9. ti–su klo 11–18
9.9.–30.4. ti–su klo 12–17

 

Takaisin